Har du lyst til å prøve deg som bacalao-kokk på eget kjøkken? Her finner du oppskrifter til deilige bacalaoretter du kan lage hjemme.
Førsteklasses klippfisk får du kjøpt hos XL Diner!
Dette trenger du:
1,5 kg utvannet klippfisk
600 g poteter
2 dl fløte
½ dl olivenolje
1 dl kokende vann
3 dl melk
50 g margarin
2 ss hvetemel
1 løk
3 gulrøtter
2 eggeplommer
saft av ½ sitron
2 fedd hvitløk
1 laurbærblad
salt 6 pepper
muskatnøtt
Slik lager du retten:
Skjær løken i ringer, hakk hvitløken og rasp gulrøttene. Klippfisken vannes ut i ett døgn før den kokes. Etter koking deles den opp i små biter.
Skjær potetene i strimler og frityrstek dem. Ha olje, løk, hvitløk og gulrøtter i en stekepanne. Legg i laurbærbladet når ingrediensene er gjennomstekt (det skal ikke brunes). Dra til side stekepannen og tilsett klippfisken og potetene i pannen.
Smelt margarinen for seg i en kasserolle, tilsett mel, visp godt og hell deretter i varm melk. Tilsett fløten og litt av kokevannet til klippfisken, og la det stå på varmen til det koker. Dra kasserollen til side og la den avkjøle litt, smak til med salt, pepper og muskatnøtt.Tilsett vispede eggeplommer.
Bland alt sammen i en ildfast form og stek retten ved 200 grader i ca 20 minutter, til retten er lett gylden på toppen. Server med brød og portugisisk rødvin.
Dette trenger du:
1 kg utvannet klippfisk
2 kg poteter, kokes til stappe
200 g bacon, brunes
2 fedd hvitløk
2 tomater i skiver, mellom lagene
120 g pesto
Salt/pepper
2 dl fløte
Slik lager du retten:
Kok potetene og skrell dem. Bland i fløten, litt etter litt og lag stappe med en potetstapper eller stavmikser. Samtidig brunes bacon i rikelig med smør. Rør det så inn i stappen (spar litt til pynt), ha i pesto og finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper.
La klippfisken trekke i vann som småkoker til den er halvferdig. Legg den så lagvis med potetstappen i en ildfast form. Sett ovnen på 200 grader og la formen stå i ca. 30 min. Kjenn med en kniv om fisken er gjennomkokt. Legg et lite lag med bacon og baconfett på toppen.
Server gjerne med litt blandet salat - vel bekomme!
Dette trenger du:
900 g klippfisk, utvannet og renset
600 g potet
2 løker, gule
1 rød paprika
1/2 chili, rød
2-3 fedd hvitløk
0,6 dl olivenolje
50 g tomatpuré
720 g hermetiske tomater, grovhakkede
1,2 dl vann
pepper
kajennepepper
Et glass sorte oliven
Serveres med brød
Slik lager du retten:
Skjær klippfisken i serveringsstykker. Skrell potet og løk og skjær dem i tynne skiver.
Skjær paprika i strimler, og finhakk chili og hvitløk. Varm olivenolje i en kasserolle og rør inn tomatpuré. Tilsett hermetiske tomater, vann, hvitløk og chili. Bland godt og kok opp.
Legg så klippfisk, løk, potet og paprika lagvis i sausen.
Kok opp og la kasserollen småkoke på svak varme til potetene er møre, ca. 50 minutter. Tilsett mer vann dersom det virker tørt.
Rist litt på kasserollen i løpet av koketiden, men ikke rør i den.
Smak til med pepper og kajennepepper om nødvendig.
Tilsett til slutt oliven - bacalaoen er klar! Serveres med godt brød og ev. smør.
XL Diner © 2021. All rights reserved.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.